Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Papardelle z łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Posiekaj drobno cebulę i czosnek. Podsmaż na oleju na złoto. Dolej śmietanę, gotuj kilka minut aż nieco zgęstnieje i odparuje.

Papardelle z łososiem

Składniki:

Papardelle z łososiem

 

 

Sposób przygotowania:

Papardelle z łososiem
Posiekaj drobno cebulę i czosnek. Podsmaż na oleju na złoto. Dolej śmietanę, gotuj kilka minut aż nieco zgęstnieje i odparuje. Makaron ugotuj al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedź zostawiając filiżankę wody z gotowania. Na patelni roztop masło, wrzuć makaron i wlej resztę wody z gotowania. Do sosu śmietanowego dodaj łososia, dopraw pieprzem i solą, połącz z makaronem. Posyp koperkiem.