Sposób przygotowania:
Papilotki z łososiem, brokułami i teriyaki
► Różyczki brokułów i plastry marchewki ułożyć prostokątnie, poprzek na papierze do pieczenia, polać masłem i przyprawić solą i pieprzem. Z filetu łososia ostrym nożem usunąć delikatnie skórę, umyć i ręcznikiem papierowym osuszyć. Pasek z łososia położyć na warzywach, lekko przyprawić solą i pieprzem i polać sosem teriyaki.
► Tak przygotowanego łososia zawinąć w papier do pieczenia, włożyć w podgrzanego piekarnika i i zapiekać przez około 20 minut w 180 C / Termoobieg /. Następnie ( kto chce ) odwinąć papier i piec jeszcze przez kilka minut.
► Tak przygotowanego łososia zawinąć w papier do pieczenia, włożyć w podgrzanego piekarnika i i zapiekać przez około 20 minut w 180 C / Termoobieg /. Następnie ( kto chce ) odwinąć papier i piec jeszcze przez kilka minut.
![Papilotki z łososiem, Brokułami i Teriyaki Papilotki z łososiem, Brokułami i Teriyaki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/papilotki-z-lososiem-brokulami-i-teriyaki-zawinieta-w-papier-do-pieczenia-rybe-zapiekac-przez-20-min-180-c-w-piekarniku-535757.jpg)
![Papilotki z łososiem, Brokułami i Teriyaki Papilotki z łososiem, Brokułami i Teriyaki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/papilotki-z-lososiem-brokulami-i-teriyaki-535748.jpg)
SylaUla