Sposób przygotowania:
Papilotki z łososiem, brokułami i teriyaki
► Różyczki brokułów i plastry marchewki ułożyć prostokątnie, poprzek na papierze do pieczenia, polać masłem i przyprawić solą i pieprzem. Z filetu łososia ostrym nożem usunąć delikatnie skórę, umyć i ręcznikiem papierowym osuszyć. Pasek z łososia położyć na warzywach, lekko przyprawić solą i pieprzem i polać sosem teriyaki.
► Tak przygotowanego łososia zawinąć w papier do pieczenia, włożyć w podgrzanego piekarnika i i zapiekać przez około 20 minut w 180 C / Termoobieg /. Następnie ( kto chce ) odwinąć papier i piec jeszcze przez kilka minut.
► Tak przygotowanego łososia zawinąć w papier do pieczenia, włożyć w podgrzanego piekarnika i i zapiekać przez około 20 minut w 180 C / Termoobieg /. Następnie ( kto chce ) odwinąć papier i piec jeszcze przez kilka minut.


SylaUla