probofka

probofka

Kucharz
[Przepisów: 4]

Papparadelle z kurczakiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie doskonałe na obiad rodzinny jak i na romantyczną kolację przy świecach

Papparadelle z kurczakiem

Składniki:

Papparadelle z kurczakiem

 

  • Makaron Papparadelle - opakowanie
  • 1 brokuł
  • pierś z kurczaka - jedna średnia
  • 1 por
  • mleko - pół szklanki
  • pietruszka natka
  • ser camember - 120g
  • tprzyprawa do kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany
  • oregano
  • olej - pół szklanki
  • masło

 

 

 

Sposób przygotowania:

Papparadelle z kurczakiem
Marynata: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Posypać solą, pieprzem, czosnkiem, przyprawą do kurczaka i oregano, zalać olejem i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na minimum 3 godziny.Ugotować makaron zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Brokuły zblanszować w lekko osolonej wodzie. Usmażyć przygotowanego w marynacie kurczaka. Na maśle usmażyć pora uprzednio pokrojonego w krążki. Pokroić w kostkę ser i wrzucić do pora. Mieszać aż się rozpuści a następnie dolać mleka i chwilę dusić do uzyskania delikatnej konsystencji. Do sosu wrzucić makaron, kurczaka, brokuły przyprawić według gustu i wymieszać. Można podawać dekorując pomidorami. Posypać natką pietruszki.