Sposób przygotowania:
Pappardelle z bakłażanem i pieczarkami
Makaron wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy al dente. Odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy, aż się zeszkli. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w cienkie plasterki i dodajemy do cebuli. Dusimy do momentu, aż puszczą sok.
Dodajemy pokrojonego w kostkę bakłażana i dusimy przez około 2-3 minuty. Następnie dodajemy przecier pomidorowy oraz przyprawy. Mieszamy i dusimy kilka minut.
Dodajemy makaron, mieszamy i podsmażamy jeszcze przez chwilę.
Gotowe danie posypujemy startym parmezanem.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy, aż się zeszkli. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w cienkie plasterki i dodajemy do cebuli. Dusimy do momentu, aż puszczą sok.
Dodajemy pokrojonego w kostkę bakłażana i dusimy przez około 2-3 minuty. Następnie dodajemy przecier pomidorowy oraz przyprawy. Mieszamy i dusimy kilka minut.
Dodajemy makaron, mieszamy i podsmażamy jeszcze przez chwilę.
Gotowe danie posypujemy startym parmezanem.