kamila1957

kamila1957

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Papryczka nadziewana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Papryczka bardzo pyszna,można dodać do farszu pieczarki

Papryczka nadziewana

Składniki:

Papryczka nadziewana

 

  • mięso mielone indycze 0,5 kg
  • ryż biały 10 dag (lub 1 saszetka)
  • cebula 1 szt.
  • maga w płynie w/g uznania
  • pieprz w/g uznania
  • olej 2 łyżki
  • kostka rosołowa 1 szt
  • papryka czerwona 4 szt-dużych
  • jajko 1 szt
  • sól wg gustu

Sposób przygotowania:

Papryczka nadziewana
Ryż gotujemy na pół twardo osączamy. Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju (powinna być zarumieniona). Do miseczki wkładamy mięso, jajko i ryż dodajemy cebulkę, doprawiamy do smaku solą, magii i pieprzem wszystko mieszamy. Paprykę odcinamy od ogonka (robimy pokrywkę)wydrążamy nasionka, solimy w środku. Nakładamy farsz z małym czubkiem przykrywamy paprykową pokrywką. Do rondelka nalewamy wody dodajemy kostkę, wkładamy papryczki przykrywamy (ja przykryłam szklaną miseczką ) i gotujemy na średnim ogniu około godziny.