Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Papryczki nadziewane mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczne nadziewane papryczki, idealne na obiad dla całej rodziny.

Papryczki nadziewane mięsem

Składniki:

Papryczki nadziewane mięsem

 

Sposób przygotowania:

Papryczki nadziewane mięsem
Mięso umyć, włożyć do garnka, zalać wodą i ugotować do miękkości. Mięso wyjąć, wywar pozostawić. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Cebulę zeszklić na tłuszczu. W maszynce do mielenia mięsa zmielić mięso oraz cebulę. W misce wymieszać mięso z ryżem oraz jajkiem. Farsz doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Starannie wymieszać. Z papryki usunąć gniazda nasienne. Farszem napełniać papryczki. Gotowe papryczki przełożyć do garnka, wlać pozostawiony wywar i dusić do miękkośći. Można podawać z sosem pomidorowym.