Sposób przygotowania:
Papryka
Paprykę umyć, wypróżnić i pokroić w plastry nie za cienkie ale też nie za szerokie.
Zalewa:
Woda, ocet, cukier, sól- wymieszać w garnku.
Do słoika włożyć: trochę gorczycy, 4 kulki ziela angielskiego , 2 liście laurowe, trochę pieprzu. Następnie układać w słoiku plastry. Gdy już będzie wszystko włożone należy wlać zalewę. Na koniec do każdego słoika wlać 1 i 1/2 łyżki oleju. Słoiki zakręcić i gotować je przez 15 minut. Po ugotowaniu odstawić słoiki na bok żeby ostygły. A najlepiej zostawić je w domu do następnego dnia.
Zalewa:
Woda, ocet, cukier, sól- wymieszać w garnku.
Do słoika włożyć: trochę gorczycy, 4 kulki ziela angielskiego , 2 liście laurowe, trochę pieprzu. Następnie układać w słoiku plastry. Gdy już będzie wszystko włożone należy wlać zalewę. Na koniec do każdego słoika wlać 1 i 1/2 łyżki oleju. Słoiki zakręcić i gotować je przez 15 minut. Po ugotowaniu odstawić słoiki na bok żeby ostygły. A najlepiej zostawić je w domu do następnego dnia.