eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Papryka Eli faszerowana gulaszem i bobem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Papryka faszerowana gulaszem wieprzowym i bobem. Podana z sosem pomidorowym,który uwielbia moja rodzinka.

Papryka Eli faszerowana gulaszem i bobem

Składniki:

Papryka Eli faszerowana gulaszem i bobem

papryka

gulasz

  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • 1 kg bobu
  • 2 cebule

dodatki

  • 12 łyżek oleju
  • 1 łyżka przyprawy kebab-gyros
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1 łyżka czosnku granulowanego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku

sos

Sposób przygotowania:

Papryka Eli faszerowana gulaszem i bobem

przygotowanie papryki

Papryka Eli faszerowana gulaszem i bobem
Do dużego garnka wlać 5 łyżek oleju i włożyć papryki.

Papryki umyć i odciąć z nich czapeczki z ogonkami. Z papryk usunąć nasiona. Do dużego garnka wlać 5 łyżek oleju i włożyć papryki.

przygotowanie bobu

Papryka Eli faszerowana gulaszem i bobem
Bób umyć,włożyć do garnka,zalać wrzątkiem,dodać sól,cukier i gotować około 5 minut..

Bób umyć,włożyć do garnka, zalać wrzątkiem, dodać sól, cukier i gotować około 5 minut.

przygotowanie bobu cd

Papryka Eli faszerowana gulaszem i bobem
Ugotowany bób odcedzić i przelać zimną wodą.

Ugotowany bób odcedzić i przelać zimną wodą.

przygotowanie bobu cd

Papryka Eli faszerowana gulaszem i bobem
Ugotowany bób przestudzić i obrać i łupinek.

Ugotowany bób przestudzić i obrać i łupinek.

przygotowanie gulaszu

Papryka Eli faszerowana gulaszem i bobem
Łopatkę wieprzową umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę na gulasz.

Łopatkę wieprzową umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę na gulasz.

przygotowanie gulaszu cd

Papryka Eli faszerowana gulaszem i bobem
Na głębokiej patelni rozgrzać 6 łyżek oleju,dodać mięso i obsmażyć ze wszystkich stron.

Na głębokiej patelni rozgrzać 6 łyżek oleju, dodać mięso i obsmażyć ze wszystkich stron.

przygotowanie gulaszu cd

Papryka Eli faszerowana gulaszem i bobem
Cebule obrać z łupinek i pokroić w drobną kostkę.

Cebule obrać z łupinek i pokroić w drobną kostkę.

przygotowanie gulaszu cd

Papryka Eli faszerowana gulaszem i bobem
Do obsmażonego mięsa dodać cebulę, przyprawę kebab-gyros,paprykę słodką,czosnek granulowany,sól,pieprz całość przesmażyć.

Do obsmażonego mięsa dodać cebulę, przyprawę kebab-gyros, paprykę słodką,czosnek granulowany, sól, pieprz całość przesmażyć.

przygotowanie gulaszu cd

Papryka Eli faszerowana gulaszem i bobem
Przesmażony gulasz podlać wodą i dusić do miękkości mięsa.

Przesmażony gulasz podlać wodą i dusić do miękkości mięsa.

przygotowanie gulaszu cd

Papryka Eli faszerowana gulaszem i bobem
Do gotowego gulaszu dodać obrany bób i wymieszać.

Mąkę wymieszać z wodą, wlać do gulaszu i zagotować. Do gotowego gulaszu dodać obrany bób i wymieszać.

przygotowanie papryki

Papryka Eli faszerowana gulaszem i bobem
Przygotowane papryki napełnić gulaszem.

Przygotowane papryki napełnić gulaszem.

przygotowanie papryki cd

Papryka Eli faszerowana gulaszem i bobem
Papryki przykryć czapeczkami,smażyć przez chwilę,podlać wodą i dusić do miękkości.

Papryki przykryć czapeczkami, smażyć przez chwilę, podlać wodą i dusić do miękkości.

przygotowanie sosu

Miękkie papryki wyjąć z garnka. Do sosu pozostałego po duszeniu papryki dodać koncentrat pomidorowy, słodką paprykę, czosnek granulowany, sól, chili i zagotować. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do sosu i zagotować. Paprykę podawać z sosem pomidorowym. Smacznego!