Sposób przygotowania:
Papryka Eli faszerowana gulaszem i bobemprzygotowanie papryki
Papryki umyć i odciąć z nich czapeczki z ogonkami. Z papryk usunąć nasiona. Do dużego garnka wlać 5 łyżek oleju i włożyć papryki.
przygotowanie bobu
Bób umyć,włożyć do garnka, zalać wrzątkiem, dodać sól, cukier i gotować około 5 minut.
przygotowanie bobu cd
Ugotowany bób odcedzić i przelać zimną wodą.
przygotowanie bobu cd
Ugotowany bób przestudzić i obrać i łupinek.
przygotowanie gulaszu
Łopatkę wieprzową umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę na gulasz.
przygotowanie gulaszu cd
Na głębokiej patelni rozgrzać 6 łyżek oleju, dodać mięso i obsmażyć ze wszystkich stron.
przygotowanie gulaszu cd
Cebule obrać z łupinek i pokroić w drobną kostkę.
przygotowanie gulaszu cd
Do obsmażonego mięsa dodać cebulę, przyprawę kebab-gyros, paprykę słodką,czosnek granulowany, sól, pieprz całość przesmażyć.
przygotowanie gulaszu cd
Przesmażony gulasz podlać wodą i dusić do miękkości mięsa.
przygotowanie gulaszu cd
Mąkę wymieszać z wodą, wlać do gulaszu i zagotować. Do gotowego gulaszu dodać obrany bób i wymieszać.
przygotowanie papryki
Przygotowane papryki napełnić gulaszem.
przygotowanie papryki cd
Papryki przykryć czapeczkami, smażyć przez chwilę, podlać wodą i dusić do miękkości.
przygotowanie sosu
Miękkie papryki wyjąć z garnka. Do sosu pozostałego po duszeniu papryki dodać koncentrat pomidorowy, słodką paprykę, czosnek granulowany, sól, chili i zagotować. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do sosu i zagotować. Paprykę podawać z sosem pomidorowym. Smacznego!