sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Papryka faszerowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna i prosta potrawa. Polecam

Papryka faszerowana Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Papryka faszerowana

 

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana
Na patelni podsmażamy obraną i pokrojoną cebulę. Następnie dodajemy mięso mielone. Całość podsmażamy chwilę. Kaszę kuskus zalewamy dwoma szklankami gorącej wody. Gdy kasza napęcznieje mieszamy ją z mięsem mielonym. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Paprykę myjemy, ucinamy wierzch i usuwamy gniazda. Napełniamy farszem i układamy w naczyniu żaroodpornym. Wlewamy bulion i całość wkładamy do piekarnika na 20 minut. Pieczemy w temp 180 stopni C. Smacznego
Papryka faszerowana
Podsmażone mięso mieszamy z kaszą kuskus.
Papryka faszerowana
Papryki myjemy, usuwamy gniazda i napełniamy farszem.