Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Papryka faszerowana

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mój małżonek bardzo lubi faszerowane warzywa,a ta papryka przypadła mu do gustu.

Papryka faszerowana

Składniki:

Papryka faszerowana

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana
Z papryk ściąć wierzch i ostrożnie usunąć gniazda nasienne.Por drobno posiekać i podsmażyć na 1 łyżce oliwy.Pomidor sparzyć,obrać ze skórki i pokroić w kostkę.Ugotowany ryż wymieszać z jajkiem,jogurtem naturalnym i rozgniecionym serem feta.Następnie dodać pomidor i por,przyprawić,wymieszać.Tak przygotowanym farszem napełnić papryki.Żaroodporne naczynie wysmarować oliwą,papryki ustawić blisko siebie tak by się nie przewracały,polać je resztą oliwy,a na dno naczynia wlać 1/2szkl.wody.Całość przykryć folią aluminiową i piec w 200"C przez ok 1 godz.Pod koniec pieczenia usunąć folię aluminiową i jeszcze chwilę zapiekać,by wierzch się zrumienił.