Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Papryka faszerowana bryndzą

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Z umytej papryki wydrążyć nasiona, strąki opłukać i osuszyć. Bryndzę wymieszać z

Papryka faszerowana bryndzą

Składniki:

Papryka faszerowana bryndzą

 

  • 6 niewielkich strąków papryki czerwonej
  • 25 dag bryndzy
  • jajo
  • cebula
  • szklanka śmietany
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana bryndzą
Z umytej papryki wydrążyć nasiona, strąki opłukać i osuszyć. Bryndzę wymieszać z jajem, drobno posiekaną cebulą i natką. Strąki napełnić farszem. Żaroodporne naczynie wysmarować olejem, ułożyć w nim paprykę i zalać śmietaną wymieszaną z przecierem, solą i pieprzem. Wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać pod przykryciem około 30 min. Podawać z pieczywem lub ziemniakami puree. 100 g - 120 kcal