Sposób przygotowania:
Ziemniaki Eli z pstrągiem łososiowymprzygotowanie składników farszu
Pstrąga posmarować olejem, posypać pieprzem cytrynowym i solą. Usmażyć rybę na suchej patelni i rozdrobnić. Paprykę opłukać, osuszyć i usunąć nasiona. Miąższ papryki pokroić w kostkę. Kukurydzę odcedzić. Ser zetrzeć na tarce z małymi oczkami.
przygotowanie ziemniaków
Ziemniaki wyszorować i ugotować w mundurach. Odciąć góry z ziemniaków i wydrążyć środki środki. Część wydrążonego miąższu pokroić w kostkę.
przygotowanie ziemniaków cd
Pokrojony miąższ ziemniaków, paprykę, kukurydzę, pstrąga i wymieszać. Farszem wypełnić ziemniaki, posypać tartym serem i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C i zapiekać ziemniaki przez 30 minut. Smacznego!