sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Papryka faszerowana kaszą i boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Smaczny i prosty sposób na obiad.

Papryka faszerowana kaszą i boczkiem

Składniki:

Papryka faszerowana kaszą i boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana kaszą i boczkiem
papryki myjemy i ścinamy kapelusze. Usuwamy środek. Kaszę parujemy na sypko. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni aż się wytopi tłucz. Cebulę drobno siekamy i dodajemy do boczku. Wszystko smażymy na rumiany kolor. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowym farszem nadziewamy papryki. Układamy je w garnku i zalewamy bulionem. Całość dusimy około 30 minut. Smacznego