Sposób przygotowania:
Papryka faszerowana mielonym mięsem i ryżem
1. Cebulkę kroimy drobno i podsmażamy, dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek.
2. Dodajemy mięso mielone z indyka i smażymy.
3. Dodajemy passate pomidorową i mieszamy dokładnie. Dodajemy ryż i gotujemy do miękkości.
4. Przez końcem gotowania dodajemy czerwoną fasolę oraz kukurydzę. Doprawiamy solą, pieprzem, ostrą i słodka papryką oraz suszonym oregano. Mieszamy.
5. Farsz nakładamy do uprzednio wydrążonych papryk i zapiekamy w nagrzanym piekarniku na 180stopni około 35 min. Pod koniec posypujemy startym serem mozzarella i wkładamy ponownie do piekarnika i zapiekamy, aż ser będzie roztopiony.
2. Dodajemy mięso mielone z indyka i smażymy.
3. Dodajemy passate pomidorową i mieszamy dokładnie. Dodajemy ryż i gotujemy do miękkości.
4. Przez końcem gotowania dodajemy czerwoną fasolę oraz kukurydzę. Doprawiamy solą, pieprzem, ostrą i słodka papryką oraz suszonym oregano. Mieszamy.
5. Farsz nakładamy do uprzednio wydrążonych papryk i zapiekamy w nagrzanym piekarniku na 180stopni około 35 min. Pod koniec posypujemy startym serem mozzarella i wkładamy ponownie do piekarnika i zapiekamy, aż ser będzie roztopiony.