slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Pieczony pasztet z cukinii i kaszy bulgur

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszny pasztet z cukinii, kaszy bulgur oraz żółtego sera. Pasztet wyszedł bardzo aromatyczny. Pyszny jest na ciepło i na zimno. Polecam.

Pieczony pasztet z cukinii i kaszy bulgur

Składniki:

Pieczony pasztet z cukinii i kaszy bulgur

 

Sposób przygotowania:

Pieczony pasztet z cukinii i kaszy bulgur
Kaszę bulgur gotujemy wg instrukcji z opakowania i studzimy. Cebulę i czosnek. Ścieramy na tarce jarzynowej cukinię ze skórką oraz cebulkę i czosnek, odsączamy z nadmiaru płynu. Przekładamy cukinię do sporej miski.

Następnie dodajemy jajka, majonez, kaszę bulgur, przyprawy i mąkę kukurydzianą, mieszamy. Ser drobno kroimy i dodajemy do pozostałych składników. Mieszamy dokładnie.

Przekładamy masę na pasztet do keksówki, dociskamy lekko i posypujemy łyżką bułki tartej.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę i 20 minut w 180 stopniach.