Sposób przygotowania:
Pieczony pasztet z cukinii i kaszy bulgur
Kaszę bulgur gotujemy wg instrukcji z opakowania i studzimy. Cebulę i czosnek. Ścieramy na tarce jarzynowej cukinię ze skórką oraz cebulkę i czosnek, odsączamy z nadmiaru płynu. Przekładamy cukinię do sporej miski.
Następnie dodajemy jajka, majonez, kaszę bulgur, przyprawy i mąkę kukurydzianą, mieszamy. Ser drobno kroimy i dodajemy do pozostałych składników. Mieszamy dokładnie.
Przekładamy masę na pasztet do keksówki, dociskamy lekko i posypujemy łyżką bułki tartej.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę i 20 minut w 180 stopniach.
Następnie dodajemy jajka, majonez, kaszę bulgur, przyprawy i mąkę kukurydzianą, mieszamy. Ser drobno kroimy i dodajemy do pozostałych składników. Mieszamy dokładnie.
Przekładamy masę na pasztet do keksówki, dociskamy lekko i posypujemy łyżką bułki tartej.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę i 20 minut w 180 stopniach.