Sposób przygotowania:
papryka faszerowana miesem
Rozgrzać piekarnik do (175 stopni).Umieść ryż i wodę w garnku i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować 20 minut. W patelni na średnim ogniu, gotować wołowinę, aż równomiernie zrumienieje.Zdjąć i wyrzucić szczyty, nasiona i błonę papryki. Ułożyć paprykę w naczyniu do pieczenia z niekompletnych stronach góry. (Pokrój dno papryki w razie potrzeby tak, że będą stać w pozycji pionowej).W misce wymieszać zasmażaną wołowinę, gotowanego ryżu, 1 sos pomidorowy, sos Worcestershire może i czosnek w proszku, cebula w proszku, sól i pieprz. Łyżka równa ilość mieszanki do każdego wydrążonej papryki. Wymieszać pozostały sos pomidorowy i przyprawy włoskiej w misce i zalać wypchane papryki.Piec 1 godzine w nagrzanym piekarniku, fastrygowanie z sosem co 15 minut, aż papryka będzie miękka.