kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Książka Kucharska: Faszerowane warzywa

Papryka faszerowana mięsem i pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

papryka zawsze na czasie...

Papryka faszerowana mięsem i pomidorami

Składniki:

Papryka faszerowana mięsem i pomidorami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana mięsem i pomidorami
Z papryki ściąć wierzchy, usunąć gniazda nasienne. Posolić w środku. Mięso zemleć (lub gotowe mielone) dodać cebulkę pokrojoną w kostkę i pomidory obrane ze skórki pokrojone w drobną kostkę, sól, pieprz oraz natkę pietruszki. Wszystko razem zagnieść. Nadziać papryki, przykryć wierzchem i zalać wodą z kostką rosołową. Gotować na wolnym ogniu 25 minut. Podawać ze smażonymi ziemniakami.