Sposób przygotowania:
Tarta makaronowa z warzywami i pieczarkamiETAP 1:
Makaron gotujemy al dente. Warzywa myjemy. Pieczarki dokładnie myjemy i oczyszczamy.
Papryki i cukinię kroimy w kostkę i smażymy na oliwie. Warzywa przyprawiamy solą i oregano.
ETAP 2:
Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy na maśle. Pieczarki przyprawiamy solą i pieprzem.
ETAP 3:
Formę na tartę smarujemy masłem. Na dnie formy układamy nitki makaronu.
ETAP 4:
Warzywa i pieczarki mieszamy, wykładamy na makaron.
ETAP 5:
Na warzywach i pieczarkach rozsmarowujemy sos pomidorowy.
ETAP 6:
Ser ścieramy na tarce i grubych oczkach.
Startym serem posypyjemy wierzch potrawy.
Pieczemy 20 minut w 180 st. C.