Sposób przygotowania:
Papryka faszerowana warstwowa
Cebulę, paprykę pokrojoną i pieczarki podsmażyć na oleju.
Mięso mielone wymieszać z pokrojoną w kostkę cebulą i natką pietruszki wraz z przyprawami.
Z papryki ściąć wierzchy, wyjąć gniazda nasienne. Nadziewać na przemian warstwowo duszonymi warzywami i mielonym mięsem. Ułożyć w garnku na stojąc i zalać wodą. Dodać wegety do smaku i listek laurowy. Dusić pod przykryciem około 20 minut. Podawać na gorąco
Mięso mielone wymieszać z pokrojoną w kostkę cebulą i natką pietruszki wraz z przyprawami.
Z papryki ściąć wierzchy, wyjąć gniazda nasienne. Nadziewać na przemian warstwowo duszonymi warzywami i mielonym mięsem. Ułożyć w garnku na stojąc i zalać wodą. Dodać wegety do smaku i listek laurowy. Dusić pod przykryciem około 20 minut. Podawać na gorąco
Natala1210