kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Papryka faszerowana warstwowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

bardzo smaczna, mój pomysł na smaczny obiad...

Papryka faszerowana warstwowa

Składniki:

Papryka faszerowana warstwowa

 

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana warstwowa
Cebulę, paprykę pokrojoną i pieczarki podsmażyć na oleju.
Mięso mielone wymieszać z pokrojoną w kostkę cebulą i natką pietruszki wraz z przyprawami.
Z papryki ściąć wierzchy, wyjąć gniazda nasienne. Nadziewać na przemian warstwowo duszonymi warzywami i mielonym mięsem. Ułożyć w garnku na stojąc i zalać wodą. Dodać wegety do smaku i listek laurowy. Dusić pod przykryciem około 20 minut. Podawać na gorąco