alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Papryka konserwowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna papryka zamknięta w słoiku, której smakiem możemy się delektować poza sezonem. W smaku słodko - kwaśna. Polecam.

Papryka konserwowa

Składniki:

Papryka konserwowa

 

Sposób przygotowania:

Papryka konserwowa
Papryki dokładnie myjemy, pozbywamy się gniazd nasiennych. Następnie kroimy na kawałki takie jak lubimy. Wkładamy do dokładnie umytych, wyparzonych słoików.

Następnie do każdego z nich wkładamy kawałek kopru, ziele angielskie, liść laurowy, kilka ziarenek pieprzu i większy ząbek czosnku.

Przygotowujemy zalewę.

Do garnka wlewamy wodę, ocet, wsypujemy sól oraz cukier i zagotować. Lekko studzimy. Paprykę zalewamy ciepłą zalewą. Pasteryzujemy 10 min słoiki półlitrowe, 15 min litrowe. Przepis na 1 kg papryki, na większą ilość odpowiednio zwiększamy ilość składników zalewy.

Smacznego.