AnnieB

AnnieB

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Papryka konserwowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Papryka konserwowa jest pyszna i jak wszystkie przetwory bardzo zdrowa. Idealny pomysł na zimowe przetwory.

Papryka konserwowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Papryka konserwowa

 

Sposób przygotowania:

Papryka konserwowa

ETAP 1:

Papryka konserwowa
Papryke możemy pokroić w paskii lub cząstki.

Umyj dokładnie paprykę i pokrój ją.

ETAP 2:

Papryka konserwowa
Taką zalewę do naszej papryki gotuj, aż będzie wrzała.

Do garnka wlej wodę, ocet, olej i wsyp wszystkie przyprawy.

ETAP 3:

Papryka konserwowa
Różnokolorowa papryka da świetny efekt wizualny.

Paprykę układaj w słoiczkach.

ETAP 4:

Papryka konserwowa
Na początek najlepeij wlać po łyżce, żeby mieć pewność, że słoiki nie pękną.

Do przygotowanych słoiczków wlewaj ostrożnie zalewę.

ETAP 5:

Papryka konserwowa
Materiał w środku zapobiegnie bezpośredniemu stykowi słoików z dnem garnka.

Dokładnie zakręć i układaj słoiki na kawałku materiału w garnku napełnionym do mniej więcej 3/4 wysokości słoików.

Gotuj 5-10 minut.