Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

papryka konserwowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

papryka konserwowa do kanapek

papryka konserwowa

Składniki:

papryka konserwowa

 

 

 

  • łyżka oleju

 

  • ZALEWA:
  • 1 litr wody
  • 1 łyżka soli
  • 4 łyżki cukru
  • od 1/2 do 3/4 szklanki octu (do smaku)

 

Sposób przygotowania:

papryka konserwowa
Papryke wydrązamy i dzielimy na wieksze kawalkie, wkladamy ścisle do słoików, dodajac wsystkie przyprawy. Wode gotujemy z solą i cukrem, po zestawieniu z ognia dodajemy ocet. Gorącą woda zalewamy słoiki i na sam koniec wlac po łyżce oleju. Zakrecamy i pasteryzujemy 15-20 minut

Tagi:

papryka