Sposób przygotowania:
Papryka konserwowa Eli na zimęprzygotowanie papryki
Papryki opłukać, usunąć szypułki i nasiona. Miąższ papryki pokroić w 3 - centymetrowe paski.
przygotowanie papryki cd
Przygotować słoiki i napełnić je papryką.
przygotowanie papryki cd
Na osobnych miseczkach przygotować gorczycę, ziele angielskie, liście laurowe i ząbki czosnku.
przygotowanie papryki cd
Do każdego słoika z papryką dodać duży liść laurowy, 3 ziarnka ziela angielskiego, duży ząbek czosnku i płaską łyżkę gorczycy.
przygotowanie papryki cd
Z podanych składników przygotować zalewę i wlać do słoików, zostawiając 1 cm wolnego miejsca. Na wierzch każdego słoika wlać warstwę oleju. Słoiki zakręcić i pasteryzować 30 minut. Słoiki ostudzić i przechowywać w chłodnym miejscu.
Smacznego!