Sposób przygotowania:
Papryka nadziewana chilli con carne
Na zimną oliwę wrzucam posiekany czosnek i papryczkę chilli. Smażę około 3 minuty i dorzucam cebulę pokrojoną w piórka. Kiedy cebula już się zeszkli, dorzucam zmielone mięso i podgrzewam, aż zrobi się rumiane. Mięso doprawiam delikatnie solą i pieprzem, dorzucam Mieszankę Meksykańską Hortex i smażę razem około 7 minut. Po tym czasie dorzucam do wszystkiego pomidory z puszki, 1,5 łyżeczki zmielonego curry i durzę całość około 10 minut. W tym czasie myję papryki, przekrawam na pół i spryskuję delikatnie oliwą. Nastawiam piekarnik na 180 stopni. Kiedy mięso i warzywa są już gotowe nadziewam kolejno papryki i układam je w naczyniu żaroodpornym. Całość przykrywam folią aluminiową i zapiekam około 40 minut-ostatnie 10 minut bez folii dzięki czemu wierzch delikatnie się przypiecze. Po wyjęciu dania z piekarnika posypuję natką pietruszki i podaję z ugotowanym wcześniej ryżem.