Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Papryka nadziewana Edzi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo sycąca papryczka :)

Papryka nadziewana Edzi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Papryka nadziewana Edzi

 

Sposób przygotowania:

Papryka nadziewana Edzi
Kaszę ugotować w 2 szkl wody. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Papryki umyć, ściąć góry, pozbawić gniazd nasiennych, opłukać w środku. Do ugotowanej kaszy dodajemy zeszkloną cebulkę, mięsko mielone, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy na jednolitą masę. Tą masą wypełniamy papryki i przykrywamy z góry odciętymi częściami. W blenderze przygotowujemy sos. Mieszamy ze sobą śmietankę, przecier, wodę, sól, pieprz i zioła prowansalskie. W garnku układamy nadziane papryki i zalewamy sosem. Dusimy pod przykryciem ok godzinki. Podajemy przekrojone na pół, polane sosikiem.
Papryka nadziewana Edzi
Paprykę myjemy, odcinamy górę i czyścimy z gniazd nasiennych
Papryka nadziewana Edzi
Do ugotowanej kaszy dodajemy mięsko i zeszklona cebulkę
Papryka nadziewana Edzi
Mieszamy na jednolitą masę i tą masą nadziewamy paprykę
Papryka nadziewana Edzi
Nadzianą paprykę układamy w garnku, zalewamy sosem i dusimy do miękkości