Sposób przygotowania:
Papryka nadziewana kwiatami cukinii
Oczyścić kwiaty cukinii ze słupków i pręcików, wytrzeć wilgotną ściereczką i grubo pokroić. Zrumienić na małej ilości oleju drobno pokrojoną cebulę, dodać kwiaty cukinii i posiekana kolendrę;posolić i mieszając od czasu do czasu, dusić na małym ogniu. Przygotować sos guacamole i dodać do niego kilka łyżek oleju. Umyć, oczyścić paprykę i osuszyć. Ubić na sztywno pianę z białek i dodać po jednym żółtku;wymieszać na jednolita masę. Włożyć do każdej papryki plasterek sera i kwiat cukinii. Zamknąć przywracając naturalny kształt i obtoczyć w mące i w masie z jaj. Równomiernie zrumienić na gorącym oleju. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać gorące z sosem guacamole.
reniuś