Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Papryka nadziewana kwiatami cukinii

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

świetnie smakuje szkoda że to potrawa sezonowa, pierwszy raz jadłam ją u znajomych

Papryka nadziewana kwiatami cukinii

Składniki:

Papryka nadziewana kwiatami cukinii

 

  • 8 średnich chili
  • 400 g kwiatów cukinii
  • 8 plasterków sera typu feta
  • 1/2 małej cebuli
  • kilka gałązek kolendry
  • 3 jaja
  • mąka
  • olej
  • sos guacamole(jeden z moich przepisów)

Sposób przygotowania:

Papryka nadziewana kwiatami cukinii
Oczyścić kwiaty cukinii ze słupków i pręcików, wytrzeć wilgotną ściereczką i grubo pokroić. Zrumienić na małej ilości oleju drobno pokrojoną cebulę, dodać kwiaty cukinii i posiekana kolendrę;posolić i mieszając od czasu do czasu, dusić na małym ogniu. Przygotować sos guacamole i dodać do niego kilka łyżek oleju. Umyć, oczyścić paprykę i osuszyć. Ubić na sztywno pianę z białek i dodać po jednym żółtku;wymieszać na jednolita masę. Włożyć do każdej papryki plasterek sera i kwiat cukinii. Zamknąć przywracając naturalny kształt i obtoczyć w mące i w masie z jaj. Równomiernie zrumienić na gorącym oleju. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać gorące z sosem guacamole.