Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Papryka nadziewana makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

świetne danie ciekawy smak proste w przygotowaniu

Papryka nadziewana makaronem

Składniki:

Papryka nadziewana makaronem

 

  • 35 dag makaronu
  • 6 słodkich papryk
  • 2 łyżki masła
  • 2 szklanki sosu pomidorowego
  • 2 szklanki tartego sera Mozzarella
  • 1/2 szklanki tartego sera Parmezan
  • 1 łyżeczka bazylii

Sposób przygotowania:

Papryka nadziewana makaronem
W garnku z osolona wodą ugotować makaron. Odcedzić i ostudzić. Podgrzać piekarnik do 180 stopni. Odkroić wierzchołki papryk. Pokroić je i poddusić na maśle. Dodać sos pomidorowy i bazylię, gotować na małym ogniu przez 5 minut. Tak przygotowany sos zmieszać z makaronem. Nadziać dokładnie papryki. Posypać tartymi serami. Przykryć luźno folią aluminiową. Piec w piekarniku przez 25 minut, do zmięknięcia papryki. Podawać od razu po przygotowaniu.