joanna.72

joanna.72

Szef Kuchni
[Przepisów: 21]

Papryka nadziewana mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 4205
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Idealny pomysł na trochę inne i smaczne danie. Polecam

Papryka nadziewana mięsem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Papryka nadziewana mięsem

 

  • 1 kilogram mięsa mielonego
  • 1 średnia cebula
  • 1 jajko
  • 2 bułki
  • pół szklanki mleka
  • sól pieprz
  • 2 torebki ryżu
  • 6 papryk średniej wielkości
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Papryka nadziewana mięsem
Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju . Następnie cebule dodajemy do mięsa mielonego razem z jakiem i bułką namoczoną wcześniej w mleku . Mięso dodatkowo przyprawiamy solą i pieprzem . Kiedy mamy wymieszane już mięso dodajemy ugotowany ryż i wszystko wyrabiamy na jednolitą masę . Paprykę myjemy i odcinamy kapelusz , wydrążamy pestki i myjemy środek . Mięso nakładamy i upychamy w paprykę. Przykrywamy paprykę kapeluszem . Paprykę układamy na blasze wyłożonej papierem pieczeniowym . Pieczemy 60 min w temp. 180 C
Papryka nadziewana mięsem
Ryż gotujemy pozostawiając go lekko al`dente .
Papryka nadziewana mięsem
Mięso mielone przygotowujemy takie same jak na kotlety .
Papryka nadziewana mięsem
Gotowa i umyta papryka i odkrojonym kapeluszem .
Papryka nadziewana mięsem
Mięso nakładamy i lekko upychały łyżką lecz bez przesady .