darek112

darek112

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Papryka nadziewana mięsem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Papryka nadziewana mięsem i warzywami

Papryka nadziewana mięsem i warzywami

Składniki:

Papryka nadziewana mięsem i warzywami

 

  • 8-12 owoców papryki
  • pół szklanki ryżu
  • 20-25 dag mielonego mięsa
  • pasztet DROP
  • łyżka zielonej pietruszki
  • sól, pieprz
  • jajko
  • 5 dag tłuszczu
  • 3-4 pomidory
  • cebula

Sposób przygotowania:

Papryka nadziewana mięsem i warzywami
Owoce papryki krótko obgotować, przelać zimną wodą, okroić wokół ogonka, usunąć nasiona. Ryż ugotowany na sypko, mięso mielone, pasztet , jajko i posiekaną zieleninę wyrobić, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Nadzienie rozłożyć ciasno do przygotowanej papryki. Stopić tłuszcz w naczyniu, dodać drobno pokrajaną cebulę, podsmażyć. Ułożyć nadziane owoce papryki opierając jeden o drugi, podlać małą ilością wody, dodać kostke bulionową, dusić pod przykrycieć 30 minut. Mniej więcej po 20 minutach dodać obrane z skórki pomidory. Sos mozna pozostawic naturalny lub doprawić kilkoma łyżkami śmietany wymieszanej z płaską łyżka mąki. Podac z obficie posypaną pietruszką.