cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Papryka nadziewana sardynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

papryka z sardynkami

Papryka nadziewana sardynkami

Składniki:

Papryka nadziewana sardynkami

 

  • 1 kg słodkiej papryki,
  • 1 puszka sardynek w oleju,
  • 1 szklanka ryżu,
  • 1 jajko,
  • natka pietruszki,
  • olej,
  • sól i pieprz do smaku.

 

Sposób przygotowania:

Papryka nadziewana sardynkami

Paprykę
umyć, oczyścić. Ryż ugotować w osolonym wrzątku. Sardynki rozdrobnić widelcem,
dodać ugotowany ryż i posiekane ugotowane na twardo jajko. Doprawić do smaku
solą i pieprzem. Wymieszać z posiekaną natką pietruszki. Przygotowanym
nadzieniem napełnić paprykę.  W rondlu
rozgrzać olej, odsmażyć na nim nadziewaną paprykę. Podlać odrobiną wody, dusić
na małym ogniu około 15 minut. Podawać z pieczywem.