kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Papryka nadziewana serem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Papryka nadziewana serem to przystawka do podawania na zimno i na ciepło.

Papryka nadziewana serem

Składniki:

Papryka nadziewana serem

 

Sposób przygotowania:

Papryka nadziewana serem
Papryki przekroić wzdłuż, oczyścić z nasion. Do garnka włożyć połówki obok siebie. Z octu, oleju i cebuli pokrojonej w kostkę zrobić zaprawę, doprawić solę i pieprzem, goździkami i rozmarynem, zalać tym paprykę i dusić ją na małym ogniu, pod przykryciem, około 15 minut. W międzyczasie pokroić w kostkę ser i zalać go wywarem z duszenia papryki. Połówki papryki ułożyć na półmisku, napełnić nadzieniem z sera i posypać papryką w proszku.

Tagi:

sery ser papryka