edyta337

edyta337

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 115]

Papryka nadziewana szpinakiem, mozzarellą i ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Czerwona papryka faszerowana szpinakiem, serem mozzarella oraz ryżem. Prosty przepis na szybki obiad lub lunch do pracy.

Papryka nadziewana szpinakiem, mozzarellą i ryżem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Papryka nadziewana szpinakiem, mozzarellą i ryżem

 

Sposób przygotowania:

Papryka nadziewana szpinakiem, mozzarellą i ryżem
1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.

2. Cebulkę kroimy drobno i podsmażamy na patelni.

3. Dodajemy szpinak i przeciskamy przez praskę czosnek.

4. Ser mozzarella ścieramy na tarce.

5. Paprykę myjemy, kroimy na pół i i wydrążamy z niej miąższ.

6. Ugotowany ryż łączymy ze szpinakiem oraz połową startego sera, doprawiamy solą, pieprzem, wędzona czerwoną papryka i kurkumą. Przekładamy farsz do papryki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy około 20 minut.

7. Po tym czasie posypujemy papryki pozostałym serem mozzarella i zapiekamy ponownie, aż się ser rozpuści.
Papryka nadziewana szpinakiem, mozzarellą i ryżem
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu
Papryka nadziewana szpinakiem, mozzarellą i ryżem
Szpinak podsmażamy na patelni razem z cebulką
Papryka nadziewana szpinakiem, mozzarellą i ryżem
Paprykę myjemy i wydrążamy z niej miąższ oraz kroimy na pół
Papryka nadziewana szpinakiem, mozzarellą i ryżem
Gotowy farsz nakładamy na połówki papryki i zapiekamy