mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Papryka pieczona z fetą i anchois

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Fajna kompozycja smaków .

Papryka pieczona z fetą i anchois

Składniki:

Papryka pieczona z fetą i anchois

 

  • 2 czerwone papryki
  • 2 żółte papryki
  • 30dag sera feta z czosnkiem i zielonymi oliwkami np.Arla Apetina
  • 2szalotki
  • puszka anchois
  • 1łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Papryka pieczona z fetą i anchois
Paprykę umyć, osuszyć, piec 20minut w 180stopniach. Gorącą paprykę owinąć folią aluminiową i taką pozostawić do ostygnięcia. Strąki obrać ze skórki, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne. Miąższ pokroić na ósemki,oprószyć solą, ułożyć na talerzu. Szalotki obrać, umyć, posiekać, posypać nimi paprykę. Anchois osączyć, ułożyć na szalotce. Fetę z oliwkami osączyć, dodać do papryki. Z oliwy, soku z cytryny, szczypty pieprzu utrzeć sos. Polać nim sałatkę, posypać natką i podawać.

Tagi:

sery ser papryka