Sposób przygotowania:
Papryka po grecku
Warzywa korzeniowe umyć, obrać, opłukać, pokrajać w paski i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na biało na tłuszczu.
Pomidory udusić i przetrzeć.
Wszystkie warzywa połączyć i dalej dusić.
Strąki papryki umyć, usunąć nasiona i gąbczasty miąższ.
Nadziewać paprykę uduszonymi warzywami, ułożyć ciasno na brytfannie, polać wywarem z warzyw i upiec.
Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na biało na tłuszczu.
Pomidory udusić i przetrzeć.
Wszystkie warzywa połączyć i dalej dusić.
Strąki papryki umyć, usunąć nasiona i gąbczasty miąższ.
Nadziewać paprykę uduszonymi warzywami, ułożyć ciasno na brytfannie, polać wywarem z warzyw i upiec.