Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Papryka po grecku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo smaczna papryka po grecku

Papryka po grecku

Składniki:

Papryka po grecku

 

  • papryka -1 kg
  • marchew -0,30 kg
  • pietruszka -0,15 kg
  • seler -0,30 kg
  • pomidory -0,50 kg
  • cebula -0,15 kg
  • olej -0,15 kg
  • cukier
  • ocet
  • sól

Sposób przygotowania:

Papryka po grecku
Warzywa korzeniowe umyć, obrać, opłukać, pokrajać w paski i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na biało na tłuszczu.
Pomidory udusić i przetrzeć.
Wszystkie warzywa połączyć i dalej dusić.
Strąki papryki umyć, usunąć nasiona i gąbczasty miąższ.
Nadziewać paprykę uduszonymi warzywami, ułożyć ciasno na brytfannie, polać wywarem z warzyw i upiec.

Tagi:

papryka