wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Papryka po węgiersku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przepis na paprykę po węgiersku

Papryka po węgiersku

Składniki:

Papryka po węgiersku

 

  • 1 czerwona papryka (około 15 dag)
  • 1 średni pomidor
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka oleju
  • 1 mały ząbek czosnku
  • sól czosnkowa,pieprz,szczypiorek do smaku

 

Sposób przygotowania:

Papryka po węgiersku
Paprykę umyć,oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w paski.Cebulę obrać pokroić w talarki.Pomidora sparzyć,obrać ze skórki i rozdrobnić .Czosnek obrać i posiekać .Do garnka wlać olej rozgrzać go wrzucić paprykę i cebulę.chwilę dusić,wlać wodę dodać pomidora ,przecier pomidorowy i czosnek.Doprawić do smaku solą i pieprzem i dusić do miękkości .Na końcu posypać posiekanym szczypiorkiem

Tagi:

papryka