kocia001

kocia001

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Papryka słodko kwaśna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

jest bardzo dobra do obiadów jak i zarazem do lecza

Papryka słodko kwaśna

Składniki:

Papryka słodko kwaśna

 

 

 

Sposób przygotowania:

Papryka słodko kwaśna
Paprykę myjemy wydrążamy gniazdka nasienne kroimy w ćwiartki. Do słoików wkładamy cebulę, koper,chrzan, kilka ziaren pieprzu, łyżeczkę gorczycy na 1/2l słoik a na końcu układamy paprykę.
Przygotowujemy zalewę z 1l.wody, soli, ziela angielskiego, liścia laurowego, cukru, gotujemy około 5 min pod koniec gotowania wlewamy ocet.
Gorącą zalewą zalewamy paprykę zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 15min.

Tagi:

papryka