mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Książka Kucharska: Domowe przetwory z warzyw

Papryka w zalewie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Papryka na zimę w zalewie z olejem :-)

Papryka w zalewie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Papryka w zalewie

 

 

Sposób przygotowania:

Papryka w zalewie
Paprykę, pozbawiam nasion, kroję na mniejsze paski i myję. Następnie wrzucam do garnka z gotująca się wodą i chwilę ją sparzam. Zalewa: Do garnka wlewam wodę, dodaję sól, cukier, ocet, ziele angielskie, liść laurowy,gorczycę i zagotowuję. Wyłączam gaz, i zalewę odstawiam. Papryki kawałki wkładam do słoików z każdego koloru, albo jeden kolor jak to woli. Zalewam zalewą, do każdego słoika wlewam 1 łyżkę oliwy, dodaję po jednym ząbku czonsku, zakręcam słoiki i pasteryzuję. Do dużego garnka wlewam wodę, do wysokości około ¾ słoików i zagotowuję. Po zagotowaniu wyłączam.
Papryka w zalewie
Papryka zielona czerowna żółta przed wydrążeniem
Papryka w zalewie
Zalewa z ocu wody ziele angielskie gorczyca
Papryka w zalewie
Papryka w słoikach wcześniej sparzona zalana zalewą

Tagi:

papryka