rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Książka Kucharska: Wszystkie sposoby na kaszę gryczaną

Papryka z mięsem i kasza gryczaną

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Trochę inna papryka faszerowana.

Papryka z mięsem i kasza gryczaną

Składniki:

Papryka z mięsem i kasza gryczaną

 

Sposób przygotowania:

Papryka z mięsem i kasza gryczaną
Z papryki wyciąć gniazdo nasienne i umyć.Kaszę zmieszać z mięsem,posiekaną cebulka,jajkiem.Doprawić solą i pieprzem.Farsz nałożyć do papryk,ułożyć je w garnku i zalać bulionem. Dusić aż papryka będzie miękka.Podawać z sosem pomidorowym.