goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Papryka z miodem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Papryka jest świetna jako dodatek do sałatek

Papryka z miodem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Papryka z miodem

 

 

Sposób przygotowania:

Papryka z miodem
Paprykę oczyszczamy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na kawałki i sparzamy w lekko osolonej wodzie. Paprykę układamy w wyparzonych słoikach. Składniki zalewy zagotowujemy i gorącą zalewą wypełniamy słoiki. Do każdego słoika dajemy po 1 łyżeczce miodu oraz 1 łyżeczce oleju. Słoiki zakręcamy, pasteryzujemy około 10 minut.
Papryka z miodem
Z podanych składników przygotowujemy zalewę
Papryka z miodem
Oczyszczoną paprykę sparzamy w osolonej wodzie
Papryka z miodem
Paprykę przekładamy do wyparzonych słoików

Tagi:

papryka