Sposób przygotowania:
Papryka z nadzieniem
Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę obrać, drobno pokroić i zeszklić na oleju. Mięso umyć, osączyć zemleć w maszynce razem z bułką i cebulą Do masy mięsnej wbić jajka, dodać, sól, pieprz i inne zioła. Wyrobić masę mięsną.
Z papryki odciąć wierzch zostawić 2/3 wielkości, usunąć gniazda nasienne. W środku posolić i popieprzyć, nadziewać farszem mięsnym, obsmażyć na oleju. Włożyć do brytfanny, polać śmietaną i zapiekać.
Z papryki odciąć wierzch zostawić 2/3 wielkości, usunąć gniazda nasienne. W środku posolić i popieprzyć, nadziewać farszem mięsnym, obsmażyć na oleju. Włożyć do brytfanny, polać śmietaną i zapiekać.