agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

Papryka z nadzieniem ryżowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Naprawdę pyszne nadziewane papryki.

Papryka z nadzieniem ryżowym

Składniki:

Papryka z nadzieniem ryżowym

 

Sposób przygotowania:

Papryka z nadzieniem ryżowym
Z papryki usunąć gniazda nasienne i opłukać, zalać wrzątkiem z solą i chwilę gotować, odcedzić. Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzić. Cebulę obrać, opłukać i drobno posiekać, zeszklić na tłuszczu dodać ryż, zmielone mięso i posiekany koperek, doprawić do smaku. Farszem nadziewać paprykę, ułożyć na półmisku, polać resztą tłuszczu, skropić woda i upiec w piekarniku. Pod koniec pieczenia wlać śmietanę wymieszaną z mąką, koncentratem pomidorowym i przyprawami.