anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Paprykarz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Polecam,bardzo smaczna rybka ,na zimno i ciepło.

Paprykarz

Składniki:

Paprykarz

 

  • 2 duże płaty dowolnej ryby bez ości
  • 2 łyżki oleju
  • warzywa (seler ,marchew,pietruszka,por,cebula)
  • ilość dowolna
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz cytrynowy
  • papryka w proszku ostra
  • papryka w proszku słodka

Sposób przygotowania:

Paprykarz
Warzywa obrać,zetrzeć na tarce na dużych oczkach,cebulę i pora pokroić w kawałki zeszklić na oleju,dodać warzywa,dusić wszystko 10 min,wyjąć na talerz. Rybę posolić,usmażyć na oleju,na obie strony,rozdrobnić widelcem,dodać warzywa,sól,pieprz,koncentrat i paprykę ,dusić jeszcze około 10 min. Smacznego.