Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Paprykarz cielęcy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczny paprykarz z cielęciny

Paprykarz cielęcy

Składniki:

Paprykarz cielęcy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Paprykarz cielęcy
Mięso umyć, usunąć kości, pokrajać w grubą kostkę.
Oprószyć mięso solą , pieprzem i mąką, obsmażyć na gorącym tłuszczu, przełożyć do rondla, podlać niewielką ilością wody i dusić.
Cebulę rozdrobnić, posypać papryką, podsmażyć na tłuszczu, dodać do mięsa i dalej dusić.
Przygotować zasmażkę, rozprowadzić sosem z mięsa i śmietaną, dodać do mięsa zagotować.

Tagi:

papryka