Sposób przygotowania:
Paprykarz cielęcy
Mięso umyć, usunąć kości, pokrajać w grubą kostkę.
Oprószyć mięso solą , pieprzem i mąką, obsmażyć na gorącym tłuszczu, przełożyć do rondla, podlać niewielką ilością wody i dusić.
Cebulę rozdrobnić, posypać papryką, podsmażyć na tłuszczu, dodać do mięsa i dalej dusić.
Przygotować zasmażkę, rozprowadzić sosem z mięsa i śmietaną, dodać do mięsa zagotować.
Oprószyć mięso solą , pieprzem i mąką, obsmażyć na gorącym tłuszczu, przełożyć do rondla, podlać niewielką ilością wody i dusić.
Cebulę rozdrobnić, posypać papryką, podsmażyć na tłuszczu, dodać do mięsa i dalej dusić.
Przygotować zasmażkę, rozprowadzić sosem z mięsa i śmietaną, dodać do mięsa zagotować.