Sposób przygotowania:
Paprykarz wg lola11992
Szynkę dokładnie oczyścić i pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić margarynę i poddusić szynkę. W trakcie duszenia szynki dodać do niej jedną cebulę, którą najpierw należy obrać, polać zimną wodą żeby nie szczypała w oczy i pokroić w drobną kostkę. Paprykę czerwoną i żółtą umyć, przekroić na pół, aby oczyścić je z gniazd ziarenek, które znajdują się w środku i pokroić w niedużą kostkę. Pokrojoną paprykę dodać do podsmażanej szynki i cebuli. Wszystko razem dusić, ale uważać żeby się nie przypaliło. Podczas duszenia paprykarz doprawić do smaku według własnego uznania papryką ostrą i paprykę słodką. Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać. Całość poddusić razem przez około 30 minut i zagęścić mąką.