Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Paprykarz z cielęciny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pomysł na prosty i pyszny paprykarz

Paprykarz z cielęciny

Składniki:

Paprykarz z cielęciny

 

 

Sposób przygotowania:

Paprykarz z cielęciny
Mięso umyć, pokroić na porcje, skropić sokiem z cytryny. W rondlu rozgrzać smalec razem z masłem, obsmażyć mięso, dodać posiekaną cebulę i razem chwilę podsmażyć. Następnie podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Mąkę wymieszać ze śmietanką, dodać paprykę, wlać do mięsa, zagotować. Przyprawić do smaku. Podawać z ryżem.

Tagi:

beza bezy papryka