Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Paprykarz z fasolki szparagowej po balat

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Podawać z białym pieczywem.

Paprykarz z fasolki szparagowej po balat

Składniki:

Paprykarz z fasolki szparagowej po balat

 

Sposób przygotowania:

Paprykarz z fasolki szparagowej po balat
Fasolkę umyć, pozbawić końcówek i łyka. Pokroić na 2 cm kawałki. Ryż ugotować w dużej ilości lekko posolonej wody. Odcedzić. Cebulę obrać i drobno posiekać. W rondlu rozgrzać olej. Zeszklić na nim cebulę. Dodać fasolkę i sproszkowaną paprykę. Posolić. Podlać niewielką ilością wody. Dusić pod przykryciem do miękkości fasolki. Pod koniec duszenia dodać ryż. Dusić jeszcze przez ok 3 min. Polać śmietaną. Zagotować.

Tagi:

papryka ryż