WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 846]

Paprykarz z łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Idealny, domowy paprykarz. Wspaniała przekąska do chleba zamiast wędliny. Z dodatkiem pysznego łososia z puszki.

Paprykarz z łososiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Paprykarz z łososiem

 

  • 2 puszki łososia w sosie własnym
  • 1 woreczek ryżu
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 0,5 szkl wody
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Paprykarz z łososiem
Marchew i pietruszkę obieramy i ścieramy na grubej tarce. Obraną cebulę kroimy w drobne piórka. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, by się nie rozgotował i studzimy. Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju i podsmażamy cebulkę. Dodajemy starte warzywa, solimy i podsmażamy kilka minut, delikatnie podlewając wodą, aż zmiękną odpowiednio. Dodajemy koncentrat pomidorowy i ugotowany ryż. Mieszamy, dodajemy odsączonego z zalewy łososia i jeszcze chwilę smażymy, doprawiamy solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką do smaku. Odstawiamy do schłodzenia.




Paprykarz z łososiem
Warzywa obieramy i ścieramy na grubej tarce.
Paprykarz z łososiem
Cebulkę przesmażamy razem z tartymi warzywami.
Paprykarz z łososiem
Dodajemy do paprykarza koncentrat pomidorowy.
Paprykarz z łososiem
Na koniec dodajemy ryż i łososia, doprawiamy do smaku.

Tagi:

ryż sosy papryka