blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Paprykarz z rybą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Paprykarz z rybą

Składniki:

Paprykarz z rybą

 

  • po 2 czerwone i żółte papryki
  • 400 g filetów złotego okonia (lub innej ryby)
  • 400 g ziemniaków
  • 3 cebule
  • 3 duże ząbki czosnku
  • 5 łyżek oliwy
  • pęczek bazylii
  • 2 szklanki soku pomidorowego
  • szczypta cukru
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Paprykarz z rybą
Papryki umyć, przepołowić, oczyścić, pokroić na kawałki. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać, cebulę pokroić w plasterki, czosnek przecisnąć przez praskę. Oliwę rozgrzać w rondlu, wrzucić cebulę i czosnek, przesmażyć, dodać paprykę, dusić I przez chwilę. Wlać sok pomidoro- I wy i szklankę wody. Wrzucić ziemniaki, doprawić solą, pieprzem i cu- j krem. Przykryć i gotować 20 min. | Rybę umyć, osuszyć, pokroić na ] małe kawałki. Bazylię umyć, pokroić. Rybę i bazylię dodać do sosu. Gotować jeszcze ok. 10 min.