Sposób przygotowania:
Paprykarz z tuńczykiem
Paprykę opłukamy i wydrążamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę.Papryczkę kroimy w małą kosteczkę, nasiona wyrzucamy , są bardzo ostre.Cebulę kroimy w kostkę.Z tuńczyka odlewamy wodę.Na patelnię dajemy olej i smażymy cebulę z papryką i papryczką przez 10 minut, przekładamy do miski.Na tą samą patelnię wlewamy pomidory z puszki i wsypujemy ryż.Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu przez 10 minut, następnie odkrywamyi gotujemy przez 5 minut , sos zgęstnieje a woda odparuje.Do gotowego ryżu w pomidorach dodajemy produkty z miski, mieszamy , wsypujemy tuńczyka, przyprawiamy papryką ostrą,solą i pieprzem i delikatnie przemieszamy. Podawać na talerzu posypany natką pietruszki.