wiola333

wiola333

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 111]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

faszerowane udko kaszą i grzybami

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

pyszne mięso nadziewane, idealne do obiadu

faszerowane udko kaszą i grzybami

Składniki:

faszerowane udko kaszą i grzybami

 

 

  • pyszne mięsko

Sposób przygotowania:

faszerowane udko kaszą i grzybami
Udziec umyć , posypać z obu stron wegetą i papryką oraz pieprzem i odstawić na godzinę, w tym czasie ugotować suszone grzybki i zmielić , kaszę gryczaną podgotować na pół miekko, cebulkę drobno posiekać i usmażyć na złoto - na margarynie. Do miseczki wsypać mięso mielone, grzybki, kaszę , dodać cebulkę i przyprawić wegetą magą i pieprzem, dokładnie wymieszać ( farsz ma być lekko nadsolony) , rozłożyć udziec , do środka dać farsz , zwinąć i uformować udko, spiąć wykałaczkami lub zeszyć nitką, donaczynia żaroodpornego wlać odrobinę oleju, wsypać liście i ziele , udko po wierzchu posypać przyprawą do kurczaka knorr , papryką, i pokropić sosem sojowym .Wstawić na pół godziny do piekarnika pod przykryciem, potem wyjąć podlać odrobiną wody i piec jeszcze godzinę podlewając